Montessori školička

Zlín – Prštné

Nová Montessori školička se nachází v prostorách bývalé tělocvičny v přízemí komerčního objektu. Druhé nadzemní podlaží bylo v minulosti upraveno na prostory Montessori školy a návrh školky tak mohl využívat některé servisní prostory.

Projekt vychází z požadavků investora minimalizovat náklady, tedy za málo peněz hodně muziky. Návrh hledá vhodná řešení na omezené ploše při respektování zásad navrhování. Školka se skládá ze dvou hlavních prostor, herny a klidové části. V herně je umístěno mezipatro, které slouží jako vyvýšená hrací prostor. V souvislosti s konceptem výuky jsou v herně simulována zmenšená verze plnohodnotného domu se zázemím. Je zde kuchyně, obývací pokoj, pracovna jídelna a ložnice. Během pobytu ve školce se tak děti seznamují s činnostmi běžnými v domácnosti.

MístoZlín – Prštné
Rok2017
ProgramStavební úprava části komerčního objektu na prostory školky
StatusRealizováno
Velikost130 m²
TýmIng. arch. Daniel Kuda,
Ing. arch. Petr Koláček,
Ing. arch. Martin Kabát